Video player inladen...

Twintigste patiënt besmet met legionellabacterie opgenomen in UZ Gent 

Er zijn vandaag twee nieuwe gevallen van legionellabesmetting in de buurt van Evergem in Oost-Vlaanderen vastgesteld. Een man is gisterenavond opgenomen in het AZ Jan Palfijn in Gent. Daar is nog een tweede patiënt bijgekomen. De 20e patiënt die besmet is met de legionellabacterie is opgenomen in het UZ Gent.

In totaal zijn al twintig mensen besmet met de legionellabacterie in de buurt van Evergem in Oost-Vlaanderen. De twintigste patiënt is een man die vandaag is opgenomen in het ziekenhuis UZ Gent, meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. De patiënt is stabiel en niet in kritieke toestand.

Eerder raakte al bekend dat een 19e patiënt gisterenavond werd opgenomen in het AZ Jan Palfijn in Gent met symptomen die wezen op een mogelijke legionellabesmetting. Zijn eerste klachten waren verschenen op 13 mei.

Na onderzoek in het ziekenhuis werd de besmetting bevestigd, maar de toestand van de man is volgens het ziekenhuis niet zorgwekkend. Welke link de man heeft met de mogelijke bron van besmetting is voorlopig onduidelijk.

De man had koorts en moest hoesten maar hij stelt het goed, gezien de situatie 

Louis Ide, microbioloog AZ Jan Palfijn

De legionella-uitbraak heeft al twee levens geëist. In totaal zijn twintig mensen besmet geraakt. Zes patiënten mochten al naar huis. 

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen