Nieuw zwembad van Wervik komt in het stadscentrum

Het nieuwe zwembad in Wervik komt op het stadsdomein Oosthove. En dus niet aan sportcentrum De Pionier, dat was de andere optie.

De keuze voor het stadscentrum is opvallend. Het stadsbestuur gaat ervan uit dat mensen dan meer te voet of met de fiets naar het zwembad gaan. Werviks schepen van Patrimonium Sonny Ghesquière: "Zo moeten de vier scholen uit de buurt zich niet verplaatsen met bussen."

Aantrekkingskracht

Het stadsbestuur denkt ook dat het de lokale handel deugd zal doen: "Het nieuwe zwembad zal een aantrekkingskracht hebben in ons centrum. Mensen gaan dan ook eens hun boodschappen doen in de winkels in het centrum."

Basiszwembad

Het huidige zwembad Ter Leie heeft last van betonrot. Het nieuwe wordt een basiszwembad, niet met opvallende glijbanen. Het zal elf miljoen euro kosten. Het is ten vroegste klaar in 2022. 

Meest gelezen