Foto: WWF

Nieuwe wolf opgedoken in ons land

Er is een nieuwe wolf opgedoken in ons land, dit keer in de provincie Luxemburg. Dat bevestigt het WWF. Daardoor staat de wolventeller in ons land zeker op vier, de mogelijke kleintjes van Naya en Gust niet meegerekend.

De wolvenpopulatie in ons land groeit aan. Op 30 april is er 's nachts een nieuwe wolf gespot in het dorpje Ébly in de provincie Luxemburg. Dat bevestigt het Wereldnatuurfonds WWF.

Zonder rekening te houden met de (mogelijke) kleintjes van het wolvenkoppel Naya en Gust, lopen er in ons land nu al vier wolven rond. Eerder was er ook al een exemplaar in de Hoge Venen gespot.

De wolf die in Ébly is gezien, is van een andere soort dan bijvoorbeeld Naya en Gust. Zij zijn van de Duits-Poolse lijn, de nieuwe is van de Frans-Italiaanse lijn. Dat heeft DNA-analyse van de uitwerpselen van de nieuwe wolf aangetoond. Het dier komt mogelijk uit de Alpen.

"Dat er twee subsoorten in ons land rondlopen, is alleen maar goed nieuws", zegt Koen Stuyck van het WWF . "Dat betekent dat zij elkaar gaan ontmoeten en dat is positief voor de biodiversiteit."

Meest gelezen