Ook Eeklo heeft nu een regenboog-zebrapad

In Eeklo is een eerste regenboog-zebrapad aangelegd. In plaats van de zwart-witte balken ligt er nu een regenboog tussen de witte vlakken van het zebrapad in de Burgemeester Pussemierstraat, in de buurt van het stedelijk sportpark.

17 mei is de internationale dag tegen homofobie, transfobie en bifobie. Op deze dag willen verschillende holebi-verenigingen meer aandacht vragen voor de rechten van holebi's. In Eeklo steunen ze die acties, en ze gaan een stap verder. Het zebrapad aan het sportpark in de Burgemeester Pussemierstraat kreeg de regenboogkleuren tussen haar witte vlakken.

De regenboog is hét symbool voor de LGBTQ+-beweging, en dat willen ze in Eeklo vereeuwigen in aanwezigheid van Eeklonaar Nick Van Vooren, de eerste ereheer van Mister Gay Belgium. "“Aan het sportpark ligt het op een goed zichtbare plaats, goed voor de erkentelijkheid van het thema. Holebi’s blijven een gevoelig thema in de sport, en ook dat speelt mee", zegt burgemeester Luc Vandevelde (SMS). "Zo’n regenboog-zebrapad vind je enkel ook in Sint-Niklaas, Brussel, Antwerpen, Genk en Hasselt. In het Meetjesland zijn wij pioniers.”

Meest gelezen