Politiemensen opgepakt voor zwendel met auto's

In het dossier rond de criminele organisatie van oplichters die vorige week werd opgerold, zijn zeker twee politiemensen in Brussel opgepakt. Een agent van de zone Brussel-Zuid is intussen vrijgelaten onder voorwaarden, een agent van de federale politie van Brussel is aangehouden.

De organisatie zou de voorbije twee jaar meer dan 620 feiten hebben gepleegd, waarbij ze veelal op dezelfde manier te werk ging. Ze namen contact op met mensen die hun wagen te koop aanboden op het internet, en stelden voor die te kopen. De zogenoemde kopers deden daarbij niet moeilijk over de prijs en betaalden soms een voorschot in cash. Vervolgens werd voor de ogen van de verkoper een valse overschrijving uitgevoerd, op een tablet of een smartphone. Zodra het vertrouwen van het slachtoffer gewonnen was, namen de kopers het voertuig mee. Het slachtoffer hield vaak nog een sleutel en de documenten van het voertuig. Dat voertuig verhuisde dan zeer snel naar het buitenland. Pas na enkele dagen ontdekten de slachtoffers dat ze bedrogen waren en dat het geld nooit op hun bankrekening was gestort maar tegen dan was het voertuig vaak al verdwenen.

Vorige week dinsdag voerden speurders van de federale politie meer dan 200 huiszoekingen uit op diverse locaties, en arresteerden 52 mensen, van wie er 24 onder aanhoudingsbevel werden geplaatst. De dagen nadien volgden nog verschillende arrestaties, waarbij die van de agenten.

  

Meest gelezen