Problemen met oproepingsbrieven in Zaventem: aantal kiezers nog niets ontvangen, nieuwe brieven worden vandaag bedeeld

Er zijn problemen met de oproepingsbrieven in Zaventem: een groot aantal kiezers heeft nog geen brief ontvangen. Burgemeester Ingrid Holemans (Open VLD) heeft Bpost gecontacteerd: "Zij erkennen dat er een fout gebeurd is bij de postbedeling. We stellen nu alles in het werk om de getroffen kiezers zo snel mogelijk hun oproepingsbrief te bezorgen." Bpost laat weten dat dat vandaag nog zal gebeuren.

Tien dagen voor de verkiezingen heeft een groot aantal kiezers in verschillende straten in Sint-Stevens-Woluwe nog steeds geen oproepingsbrief ontvangen. De laatste dagen kwamen er bij de gemeente heel wat telefoontjes binnen. "We hebben Bpost gecontacteerd. Zij erkennen een fout gemaakt te hebben bij de postbedeling", zegt burgemeester Ingrid Holemans (Open VLD). 

"De gemeente stelt alles in het werk om de getroffen kiezers zo snel mogelijk hun oproepingsbrief te bezorgen. Ook Bpost zit erg verveeld met deze zaak en doet extra inspanningen om de nieuwe oproepingskaarten zo snel mogelijk te bezorgen aan deze kiezers", laat de gemeente weten. Bpost laat weten dat de brieven intussen opnieuw gedrukt zijn, ze zullen vandaag bedeeld worden.

Meest gelezen