Video player inladen...

Taiwan laat als eerste Aziatische land homohuwelijk toe

In Taiwan kunnen nu ook mensen van hetzelfde geslacht trouwen. Het is daarmee het eerste Aziatische land dat het homohuwelijk toelaat. Het wetsvoorstel werd met ruime meerderheid goedgekeurd.

Duizenden voorstanders van het homohuwelijk vieren feest voor het parlementsgebouw in Taipei, Taiwan. Na jaren van debat en referenda is de omstreden wet dan toch goedgekeurd.

Het legaliseren van het homohuwelijk was een belofte van de progressieve partij DPP, en werd goedgekeurd met 66 tegen 27 stemmen.

Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Wel is nog niet duidelijk hoe ver de wetgeving gaat. Zo is nog niet uitgemaakt of getrouwde homo’s ook kinderen kunnen adopteren.

Tegenstanders homohuwelijk voelen zich in de steek gelaten

Toch is de nieuwe wet omstreden in Taiwan, tegenstanders vinden dat het huwelijk moet voorbehouden blijven voor man en vrouw. De oppositie verwijt president Tsai dat ze het homohuwelijk heeft doorgeduwd met het oog op de verkiezingen volgend jaar.

Verschillende conservatieve groeperingen stelden voor om een andere juridische verbintenis toe te laten voor homo’s, maar dus niet met de term ‘huwelijk’.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Video player inladen...
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen