Video player inladen...

Team Vives uit Kortrijk wint Waterstof Challenge

Het team van hogeschool Vives uit Kortrijk heeft de Waterstof Challenge gewonnen. Aan de internationale wedstrijd voor auto’s die rijden op waterstofgas deden 22 teams mee. De bedoeling was om in 24 uur tijd zo ver mogelijk te rijden en tegelijk een aantal opdrachten tot een goed einde te brengen.

Alle deelnemende teams reden met een auto op waterstofgas. Zo'n auto ziet eruit als een elektrische wagen, maar heeft wel enkele belangrijke voordelen: een tankbeurt duurt maar een paar minuten en je kunt er grotere afstanden mee afleggen.

Nadeel is wel dat er niet in elk land evenveel waterstoftankstations te vinden zijn. De teams moesten hun route vooraf dus heel goed plannen. Behalve zoveel mogelijk kilometers rijden moesten de studenten onderweg ook nog opdrachten uitvoeren, zoals bijvoorbeeld een pakje afleveren.

Het team van hogeschool Vives haalde het uiteindelijk van 21 andere Europese teams. Het was leerrijk, maar ook zwaar, zegt student Maxime Waeghe. “De bedoeling was dat er altijd twee mensen wakker bleven, terwijl de twee anderen achteraan rustten. Maar dat plan hebben we moeten bijsturen, omdat er tijdens het traject veel veranderde. Het was dus moeilijk om te rusten. Al was het maar omdat de ene persoon een betere chauffeur is dan de andere.”

Meest gelezen