Terrorist Mehdi Nemmouche is vannacht overgeleverd aan Frankrijk

Terrorist Mehdi Nemmouche is vannacht overgeleverd aan Frankrijk. Dat zegt La Dernière Heure en bevestigt zijn advocaat Sébastien Courtoy. Nemmouche werd enkele weken geleden in ons land veroordeeld tot levenslang voor de aanslag op het Joods Museum, ongeveer vijf jaar geleden.

De voorbije nacht is terrorist Mehdi Nemmouche overgebracht naar buurland Frankrijk, onder begeleiding van de speciale eenheden. Hij werd naar ons land gebracht om zijn proces hier te volgen, maar gaat zijn celstraf nu verder uitzitten in Frankrijk. Het is op dit moment nog niet duidelijk in welke gevangenis de Fransman daar momenteel verblijft. 

Midden maart werd Mehdi Nemmouche door het assisenhof in Brussel veroordeeld tot een levenslange celstraf voor de aanslag op het Joods Museum. De Fransman pleegde bijna vijf jaar geleden een terroristische moord op vier mensen. 

De overlevering gebeurt in het kader van een Europees aanhoudingsmandaat, uitgevaardigd door een Franse onderzoeksrechter. Dat laat het federaal parket weten. In Frankrijk moet Nemmouche ook nog terechtstaan voor de gijzeling van vier Franse journalisten in Syrië.

Meest gelezen