© Kees van de Veen

Afbraak sporthal Maldegem: geen asbest gevonden in klaslokalen, opkuis gestart

"We hebben de indruk dat we de asbestvervuiling op de site van de sporthal onder controle krijgen." Dat zegt burgemeester Bart Van Hulle (Open Vld) van Maldegem. "De opkuis is vanmorgen gestart en in de stalen die gisteren genomen werden in de nabijgelegen klaslokalen, is geen asbest gevonden."

In Maldegem, in de provincie Oost-Vlaanderen, is een professioneel bedrijf vanmorgen begonnen met het verwijderen van asbest in de gemeentelijke sporthal. Door afbraakwerken aan de sporthal was vorige week asbest vrijgekomen. Een school en een crèche in de buurt werden daardoor gesloten.

"Deze morgen om 7 uur is een gespecialiseerde firma begonnen met het asbest te verwijderen. Dat gaat één tot twee weken duren", zegt burgemeester Van Hulle. "De 300 kinderen van de school kunnen terecht in het cultureel centrum en bij andere scholen in Maldegem.  Ook voor de kinderopvang is een oplossing gevonden in die zin dat de kinderen terecht kunnen bij de twee andere kinderopvangplaatsen. Voor de verkiezingen van volgende week zondag: het stembureau dat voorzien was in de sporthal, verhuist naar de kantine van de lokale voetbalploeg FC Kleit." 

Geen asbest in de klaslokalen

"Gisteren hebben we bijkomende metingen laten uitvoeren in de klaslokalen van de school en in de kinderopvang omdat we schrik hadden dat via de ventilatie asbest in de school zou terecht gekomen zijn," zegt Van Hulle.  "Al die stalen waren negatief. Dat is eigenlijk goed nieuws dat er in de school en in de crèche geen asbest aanwezig was en is. "

"We zijn nog altijd samen met de veiligheidscel, maar wij denken dat wij nu alles onder controle beginnen te krijgen en dat alles zijn beloop krijgt. Maar alles wordt van nabij opgevolgd", besluit de burgemeester.

Meest gelezen