Video player inladen...

Treinverkeer op Brusselse Noord-Zuidverbinding verstoord door rookontwikkeling, Centraal Station tijdlang ontruimd

Het treinverkeer op de Brusselse Noord-Zuidverbinding is vanmiddag een tijdlang helemaal stilgelegd wegens felle rookontwikkeling in een tunnelkoker. Het Centraal Station werd een poos ontruimd om de rook te laten wegtrekken.

In één van de drie tunnelkokers die aangesloten zijn op het station Brussel Centraal is vanmiddag felle rookontwikkeling geweest. Volgens de Brusselse brandweer was er sprake van een kleine brand in de tunnel tussen Brussel Congres en Brussel Centraal: een rubberen mat is in brand gevlogen, met veel rookontwikkeling tot gevolg.

Door die rookontwikkeling werd het treinverkeer op de drukke Noord-Zuidverbinding een tijdlang helemaal stilgelegd, tussen 16.45 en 17.05 uur.  Daarna werd het treinverkeer opnieuw stilgelegd op bevel van de politie en brandweer. 

Het station Brussel Centraal werd ook een tijd lang ontruimd, totdat de rook er was weggetrokken. Rond 17.50 uur werd het station weer opengesteld.

Omdat het treinverkeer op de Noord-Zuidverbinding tijdelijk heeft stilgelegen, verwacht de NMBS nog de hele avond vertragingen. "Alle treinen die een tijd stil stonden, moeten beurtelings door de tunnel tussen Centraal en Congres", zegt Bart Crols, woordvoerder van de NMBS. "Als dat allemaal vlot verloopt, verwachten we morgen geen hinder meer."

Rond 21.00 uur gingen ook de twee laatste sporen op de Noord-Zuidverbinding opnieuw open, waardoor het treinverkeer zich opnieuw kan herstellen. Infrabel en NMBS verwachten vanavond nog wel wat vertragingen.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Video player inladen...

Meest gelezen