AFP or licensors

Eliot eindigde als 13e in de eerste halve finale van het Songfestival

Nu het Songfestival afgelopen is, zijn ook de uitslagen bekendgemaakt van de halve finales. De Belgische kandidaat Eliot eindigde als 13e in zijn halve finale. Om de finale te halen moest hij in de top 10 eindigen.

Dat "Wake up" Europa onvoldoende had kunnen overtuigen, wisten we dinsdag al, maar nu weten we dus ook waar Eliot precies geëindigd is. Hij kreeg 70 punten, goed voor een 13e plek op 17 landen. Om de nummer 10, Wit-Rusland, bij te benen had onze landgenoot ruim 50 punten meer moeten halen.

De winnaar in de eerste halve finale was Australië, voor Tsjechië en IJsland. In de tweede halve finale zaten heel wat meer toppers. De winnaar daar was -weinig verrassend- Nederland, gevolgd door Noord-Macedonië, Zweden en Zwitserland.

De volledige resultaten vindt u hier.

Bekijk hieronder het optreden van Eliot in de eerste halve finale:

Video player inladen...

Meest gelezen