Brand in ondergrondse parkeer­garage in Molenbeek geblust

De autobrand in de ondergrondse parkeergarage van een Molenbeeks flatgebouw is sinds enige tijd volledig geblust. Twee voertuigen zijn door de brand grotendeels vernield terwijl de andere wagens in de garage rook- en roetschade hebben opgelopen. Dat meldt de Brusselse brandweer. 

De brandweer is momenteel nog de garage aan het ventileren en moet vervolgens nog nagaan of alle rook ook uit het flatgebouw zelf verdwenen is. Pas nadien zullen de bewoners naar hun flats kunnen terugkeren.

De brand in de parkeergarage van een flatgebouw aan de Mahatma Ghandilaan brak omstreeks 08.45 uur uit en veroorzaakte snel een dikke rook. De brandweer liet dan ook het volledige, 14 verdiepingen tellende gebouw ontruimen. De zowat 100 bewoners hebben opvang gekregen in een feestzaal en een nabijgelegen metrostation. Niemand van hen raakte gewond of bevangen door de rook. Wel werd voor de evauatie het gemeentelijk rampenplan in werking gesteld.

Meest gelezen