Video player inladen...

Songfestivalwinnaar Duncan zet journalist op zijn nummer tijdens persconferentie

Duncan Laurence is in Nederland als een held onthaald na zijn winst op het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv. Toen hij vanmiddag weer voet op Nederlandse grond zette, op de luchthaven van Schiphol, stonden de fans met drommen te wachten om een glimp op te vangen van de 25-jarige zanger. Maar eerst stond hij nog even de vaderlandse media te woord tijdens een persconferentie. En dat deed hij opvallend vlot, merkten de aanwezige journalisten.

Duncan toonde zich op de persconferentie nog altijd onder de indruk van wat hem zaterdagavond is overkomen op het Songfestival. Gevraagd of hij wel beseft wat hij heeft gedaan - Nederland na 44 jaar nog eens een overwinning bezorgen - antwoordde de zanger dat “het hele ding van geschiedenis schrijven nog niet is ingedaald”.

Vooral de razend spannende puntentelling was voor Duncan onwerkelijk, maar tegelijk ook onvergetelijk. “Ik werd bijna misselijk”, zei hij over dat moment, waarop de spanning hem bijna te veel werd.

Ook onwerkelijk vond hij de vele felicitaties die hij meteen kreeg. Zo werd hij vrijwel meteen gebeld door de Nederlandse premier Mark Rutte. Maar omdat Duncan door het gewoel op de achtergrond maar weinig begreep van wat de minister-president zei, heeft hij de telefoon moeten opleggen.

Ad rem

Duncan kwam tijdens de persconferentie lekker ad rem uit de hoek toen een journalist van het Algemeen Dagblad hem vroeg wat de zanger nog kon doen om zijn winst op het Songfestival te overtreffen.

De vraag luidde als volgt: “Patrick Kluivert maakte ooit in het begin van zijn carrière zijn belangrijkste doelpunt. Ben je niet bang dat er bij jou nu hetzelfde gebeurd is?”

Hierop riposteerde de zanger dat “Patrick Kluivert daarna een aardig goeie carrière heeft gehad. Ik hoop dat ik hetzelfde mag ervaren” en dat muziek bij hem altijd op de eerste plaats kwam en niet het najagen van een carrière. (Het ging overigens over het winnende doelpunt dat de jonge Kluivert in 1995 maakte tegen AC Milan, in zijn eerste seizoen bij Ajax, waardoor de club de Champions League won.)

Ik hoop niet dat er één ding uit jouw leven het hoogtepunt is geweest en je daar niet meer overheen komt.
Duncan Laurence

“Maar dit is toch een enorm hoogtepunt. Hier kom je toch niet meer overheen”, drong de journalist nog aan. Waarop Duncan smalend antwoordde dat de rest van de wereld nog te veroveren is, alvorens de bal terug te kaatsen: “Ik hoop niet dat er één ding uit jouw leven het hoogtepunt is geweest en je daar niet meer overheen komt.”

Duncan Laurence liet op de persconferentie tot slot nog vallen dat er al een tournee door Nederland en Europa is vastgelegd. Er komt ook nieuwe muziek aan,  maar wanneer hij een plaat zal uitbrengen, dat houdt de zanger nog even voor zichzelf.

Bekijk hier de volledige persconferentie van Duncan Laurence:

Meest gelezen