AFP or licensors

Guaidó: "Alle bemiddeling over crisis in Venezuela moet leiden tot vertrek Maduro"

Elke internationale bemiddeling in de crisis in Venezuela moet leiden tot de afzetting van president Nicolas Maduro en tot nieuwe verkiezingen. Dat heeft oppositieleider Juan Guaidó zaterdag verklaard.

"We verwelkomen dankbaar alle inspanningen, maar wij zijn duidelijk", klonk het. Het enige resultaat van de bemiddeling kan voor Guaidó de afzetting van Maduro zijn. Vrijdag liet de oppositieleider nog weten dat een delegatie van de Venezolaanse oppositie deelnam aan bemiddelingsgesprekken in Noorwegen. Hij benadrukte wel dat het niet ging om onderhandelingen met de regering van Maduro.

Voor Guaidó en zijn volgers is president Maduro een "dictator", een "on­recht­ma­tig be­zit­ne­mer" die aan de macht blijft dankzij de "frauduleuze" presidentsverkiezingen van vorig jaar.

Maduro noemt zijn tegenstanders dan weer putschisten, gesteund door het "Noord-Amerikaanse rijk".

Meest gelezen