Acteurs "Game of thrones" nemen afscheid van een grote hap uit hun leven

Niet alleen voor de miljoenen kijkers, maar ook voor de vele acteurs van "Game of thrones" is de complexe tv-serie ten einde. Op de sociale media nemen ze afscheid en delen ze herinneringen.

Arya Stark (Maisie Williams), Bran Stark (Isaac Hempstead-Wright) of Robin Arryn (Lino Facioli): veel personages in "Game of thrones" zijn groot geworden in die acht seizoenen. Sommige acteurs waren piepjong toen ze aan het avontuur begonnen, in 2011. Ze zijn als het ware in het openbaar opgegroeid. Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) zegt dat "Game of thrones" "haar gevormd heeft als actrice, als mens en als vrouw". 

Sophie Turner bedankt haar personage Sansa Stark. "Bedankt om me veerkracht, moed en echte kracht te leren, om me aardig en geduldig te leren zijn en te leren leiden met liefde."

Peter Dinklage (Tyrion Lannister) zegt dank u aan de Amerikaanse tv-zender HBO.

Ridder Brienne van Tarth, gespeeld door Gwendoline Christie, deelt een leuke setfoto met Kit Harington, allebei met de telefoon in de hand. Ze kijken verbaasd "na het horen van het einde van "Game of thrones"".

John Bradley, die Samwell Tarly speelt, toont een foto van zijn allereerste repetitieschema, uit 2010.

Liam Cunningham, de "uienkoning" ser Davos in de reeks vindt het "ongelooflijk buitengewoon."

Filmjournalist Ward Verrijcken interviewde voor de start van het laatste seizoen de hoofdrolspelers: 

De acteurs nemen collectief en geëmotioneerd afscheid in een video van HBO. "Alles heeft een einde, zelfs "Game of thrones", zegt Kristofer Hivju, die Tormund Giantsbane vertolkt:

Meest gelezen