Videospeler inladen...

Bussen van De Lijn stoppen weer aan Brussel-Noord

De bussen van De Lijn stoppen sinds 9 uur vanmorgen opnieuw aan hun vertrouwde haltes onder het station Brussel-Noord. Sinds vrijdag is de omgeving rond de bushaltes opnieuw proper en veilig. Het is nog maar de vraag of de situatie nu op lange termijn is opgelost.

De bussen van De Lijn gaan straks opnieuw stoppen aan hun vertrouwde haltes. Sinds vrijdag is het station daar volledig opgeruimd en gepoetst. De migranten die er sliepen, zijn donderdag naar opvangcentra in de buurt gebracht. De situatie sleepte al jaren aan. Het blijft wel de vraag natuurlijk of de problemen nu definitief van de baan zijn.

Hoe het ook zij, de bussen van De Lijn keren terug. "Er is het voorbije weekend heel hard gewerkt en gepoetst", zegt Tom Vander Vreken van De Lijn aan Radio 2 Vlaams-Brabant. "Normaal gezien kunnen de reizigers vanaf 9 uur opnieuw terecht aan hun vertrouwde haltes. De tijdelijke bushaltes op het Rogierplein en het Noordplein verdwijnen. We keren dus terug naar de normale situatie."

Onze reporter Saskia De Schutter staat in het Brusselse Noordstation en stelde vast dat de politie patrouilleert om mensen van de plek weg te houden. "Wie weigert, wordt opgepakt": 

Videospeler inladen...

Herbekijk hieronder de reportage in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen