Via de koffer binnen bij N-VA en geen roebels bij Vlaams Belang: de campagnedag voor u samengevat

Het pensioendebat in "Terzake" begon met een verkeerd citaat van Alexander De Croo (Open VLD). Daarnaast gingen Theo Francken (N-VA) en Tom Van Grieken (Vlaams Belang) stevig in duel. En Bart De Wever (N-VA) zegt dat hij via de koffer wel eens binnensluipt in het N-VA-hoofdkwartier.

"Als ik de maatregelen zou nemen die ik moet nemen..."

Videospeler inladen...

Hoe ging het citaat weer? "Als ik de maatregelen zou nemen die ik moet nemen, dan raak ik nooit herverkozen." Maar ging dat over klimaat of over pensioenen? In "Terzake" vergiste Alexander De Croo (Open VLD) zich van domein in het debat met Bruno Tobback (SP.A). En ook anker Kathleen Cools was even vergeten wie voor haar zat.

Via de koffer bij N-VA binnensluipen

Videospeler inladen...

In "Iedereen kiest" bezocht Phara het N-VA-hoofdkwartier in Brussel. De partij bezit een gebouw waarvan ze vijf verdiepingen bevolkt. En wat ook handig is: via de kelder kunnen mensen ongezien binnen en buiten sluipen. De Wever is zelf ook al in de koffer gedoken om de media te ontwijken.

Francken versus Van Grieken

Videospeler inladen...

In "De Ochtend" op Radio 1 kruisten Theo Francken (N-VA) en Tom Van Grieken (Vlaams Belang) de degens over migratiebeleid. Francken wil dat de volgende regering een "taskforce veilige terugkeer" opricht die erkende vluchtelingen na vijf jaar eventueel kan terugsturen naar hun land. Volgens Van Grieken belooft Francken nu "wat hij de afgelopen vijf jaar niet heeft gedaan".

Videospeler inladen...

Nog in dit debat verweet Francken het Vlaams Belang banden te hebben met Rusland. Van Grieken noemt dit laster en zegt "geen Russische roebel" te hebben ontvangen.

Verliest N-VA stemmen aan Vlaams Belang?

Videospeler inladen...

In een nieuwe peiling zou Vlaams Belang in Limburg meer dan 14% halen. De N-VA zou een kwart van haar stemmen verliezen. Rik Van Cauwelaert zegt dat de partij haar discours heeft aangepast na de "Wir schaffen das"-speech van de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Maar dat heeft mogelijk niet het gewenste effect gehad.

Meest gelezen