Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Man die Eiffeltoren wilde beklimmen is opgepakt, situatie is onder controle

In Parijs is de Eiffeltoren nog altijd dicht. Rond half vier vanmiddag was een man ontdekt die probeerde om het monument te beklimmen. Pas rond tien uur vanavond hebben reddingswerkers hem kunnen oppakken.

Het is de standaardprocedure als iemand de Eiffeltoren wil beklimmen. Op dat ogenblik worden alle gasten geëvacueerd en kunnen enkel de hulpdiensten de toren nog binnen. 

Rond half vier vanmiddag was een man opgemerkt die probeert om de structuur aan de buitenkant te beklimmen. Een erg riskante operatie en dus kwamen reddingswerkers ter plaatse. Ze hadden snel contact met de man en proberen hem te overhalen om zich in veiligheid te brengen. 

Maar het duurde uren voor hij zich overgaf.  Dat gebeurde pas rond 22 uur. Zes uur lang heeft de man bijna bovenaan, bij de derde verdieping van de Eiffeltoren gehangen. Het gaat om een veertiger. Wat zijn beweegredenen waren is nog altijd niet duidelijk. Naar verluidt stelde hij geen speciale eisen. In 2015 heeft de Brit James Kingston de Eiffeltoren beklommen zonder touwen en zonder toestemming. De Eiffeltoren is het hoogste gebouw in Parijs en is 324 meter hoog.

Een reddingswerker in het rood bovenaan. De klimmer is in het grijs gekleed en bevindt zich onderaan.
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen