Limburg richt een onthaalbureau voor expats op

De provincie Limburg wil buitenlandse managers die hier een tijdlang wonen en werken extra in de watten leggen. Op die manier worden ze de beste ambassadeurs voor onze regio, zegt gedeputeerde Tom Vandeput (CD&V)

Hoeveel expats er in Limburg wonen is niet bekend. Dat wordt meteen één van de eerste opdrachten van het nieuwe onthaalbureau. Maar volgens Frank Swerts van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij is hun aantal eerder beperkt. "We schatten dat er zo'n 300 expats met hun gezin in Limburg wonen. Maar we denken dat we dat aantal nog kunnen vergroten. Dat kan vooral bij de maakbedrijven in Genk, Hasselt en Sint-Truiden bijvoorbeeld maar ook bij de Limburgse kennisinstellingen zoals de UHasselt kan dat aantal nog groeien."

Beste ambassadeurs

Het nieuwe onthaalbureau moet de expats en hun gezin wegwijs maken in Limburg. "Dat kan heel uiteenlopend zijn", zegt gedeputeerde van economie Tom Vandeput. "We kunnen ze helpen in de zoektocht naar een woning of een geschikte school voor hun kinderen. Maar we kunnen ze even goed wijzen op de toeristische bezienswaardigheden hier in de regio. Eigenlijk willen we deze groep mensen zoveel mogelijk ontzorgen". De uiteindelijke bedoeling is dat de expats positief terugblikken op hun verblijf hier en zo de beste ambassadeurs worden voor onze regio".  En dat kan dan weer helpen om nieuwe buitenlandse bedrijven of investeerders naar Limburg te krijgen. 

Meest gelezen