Nieuwe Park & Ride in Anderlecht biedt plaats aan 1.300 pendelaars

Aan het metrostation Coovi-Ceria in Anderlecht is  de gloednieuwe Park & Ride Coovi geopend. De parking biedt plaats aan 1.300 auto's. Tot 2020 is de Park & Ride gratis te gebruiken door de pendelaars.

De Park & Ride Coovi sluit via het gelijknamige metrostation aan op lijn 5 van de MIVB. Op een kwartier brengt de metro de pendelaars van daaruit naar het centrum van Brussel. "Voor degenen die nog niet op een Park & Ride zijn overgestapt in Vlaanderen en Wallonië, want dat is het ideale scenario, bieden we hiermee nog een laatste optie", stelt Brussels minister voor Mobiliteit Pascal Smet (SP.A).

In de pendelparking is er plaats 1.300 auto's en zijn er ook 300 beveiligde plaatsen voor fietsen. Door zijn omvang is de parking als een baken te zien vanop de E19.

Voorlopig gratis

In 2019 blijft het gebruik van de parking gratis. Vanaf 2020 is er een abonnement nodig dat werkt via nummerplaatherkennning. Dat kost 60 euro per jaar en 1,5 euro per dag dat de parking echt gebruikt wordt. Het abonnement wordt ook gelinkt aan het abonnement of vervoersbewijs van de MIVB.

De nieuwe overstapparking kostte 14 miljoen euro en maakt deel uit van het Gewestelijk implementatieplan voor de park & rides rond het Brussels Gewest. Hierna volgen de bouw van P+R Stalle, P+R Esplanade en de uitbreiding van P+R Kraainem.

Meest gelezen