Verdachte opgepakt die vrouw neerstak toen ze haar kinderen naar school bracht

Er is een verdachte opgepakt in het onderzoek naar een steekpartij in Anderlecht. Dat laat het parket van Brussel weten. Vorige maand stak een man op straat een vrouw neer toen zij haar kinderen naar school bracht. De man werd opgepakt in Nederland en het parket heeft om zijn overlevering gevraagd.

Op 2 april bracht de Somalische vrouw haar kinderen 's ochtends naar school toen ze plots op straat werd aangevallen. Een man stak haar neer met een mes in het bijzijn van haar kinderen. De vrouw werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar overleefde de steekpartij. De dader sloeg op de vlucht en bleef lange tijd spoorloos. Later verspreidde de politie een opsporingsbericht van de man.

Op 6 mei werd de man dan opgepakt in Nederland. Dat laat het parket van Brussel weten. Er werd een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd, zodat hij zal worden overgeleverd aan ons land. Eenmaal in België zal hij worden ondervraagd door de onderzoeksrechter. Over zijn motief is nog geen duidelijkheid. 

Meest gelezen