Vlaanderen investeert 1,3 miljoen euro in kasseiwegen Maarkedal

De Vlaamse overheid maakt zo'n 1,3 miljoen euro vrij voor de restauratie van een aantal historische kasseiwegen in Maarkedal. Na de rioleringswerken daar zullen de kasseien vakkundig hersteld worden.

De Vlaamse Overheid maakt meer dan een miljoen euro vrij om de kasseiwegen in Maarkedal te restaureren. Het gaat over de Mariaborrestraat, de Steenbeekdries en de Stationsberg. Dat zijn historische wegen die er al bestaan sinds de achttiende eeuw. Nu maken ze soms deel uit van het parcours van de Ronde van Vlaanderen. Vlaanderen maakt  zo'n 1,3 miljoen euro vrij om rioleringen te plaatsen, en erna ook de kasseiwegen heel nauwkeurig te herstellen.

De restauratie is voor heel wat wielertoeristen goed nieuws: "De kasseien liggen redelijk ver uit elkaar, en het is ook in een steile helling", zegt Bart Vanavermaete van wielerclub 'Willen Is Winnen' uit Maarkedal. "Het is een goede zaak, zeker als de Ronde hier weer rijdt. Maar ook voor de bewoners van Maarkedal is dit interressant."

kasto80

Meest gelezen