Vrouw in Polen bevalt van zesling: "Zowel de moeder als de kindjes stellen het goed"

Een Poolse vrouw van 29 jaar, die al een kind heeft, is in Krakau bevallen van een zesling. Dat heeft het universitaire ziekenhuis van Krakau bekendgemaakt.

De bevalling gebeurde met een keizersnede in de 29e week van de zwangerschap. De baby's, vier meisjes en twee jongens, wegen tussen de 890 en 1.300 gram, hebben de artsen gemeld. "Zowel de moeder als de kindjes stellen het zeer goed", aldus de woordvoerder van het ziekenhuis.

De artsen hadden vijf kinderen verwacht, maar tot hun verbazing kwam er ook een zesde ter wereld. Volgens de artsen is de geboorte van een zesling erg uitzonderlijk. Het gebeurt maar één keer op 4,7 miljard bevallingen.

De Poolse president Andrzej Duda heeft de ouders gefeliciteerd. "Dit is een primeur voor Polen", liet hij op Twitter weten.

Meest gelezen