Werken in Plopsaland? Tot 10.000 euro tekenpremie

Het pretpark Plopsaland in De Panne pakt uit met een nieuw uitzonderlijk systeem. Wie ingaat op een vaste vacature, krijgt voortaan een bonus tot 10.000 euro. Hoeveel startbonus u krijgt, hangt onder meer af van hoe dringend ze uw profiel nodig hebben. Wie tekent, moet wel minstens zes maanden in Plopsaland blijven werken.

Het is voor West-Vlaamse bedrijven niet makkelijk om aan werkvolk te geraken. De werkzaamheidsgraad in de provincie ligt heel hoog. En daarom proberen ze in Plopsaland in De Panne voortaan hun medewerkers te lokken met een tekenpremie, een bonus van 1.000 euro tot 10.000 euro. Gewoon om uw krabbel te zetten.

"We gaan spelen met die bedragen"

"Hoeveel startbonus je krijgt, hangt af van verschillende factoren". Dat zegt de directeur van Plopsa Steve Vanden Kerkhof. "Als wij bijvoorbeeld iemand nodig hebben voor onze groendienst, dan zal het bedrag bij die vacature in het begin op 1000 euro staan. Als die vacature na vier maanden dan nog niet is ingevuld, dan trekken we dat bedrag op totdat we een geschikte kandidaat gevonden hebben."

Langer dan zes maanden

Wie nu denkt snel tot 10.000 euro te verdienen en dan weer weg te gaan: dat kan niet. In het contract van Plopsa staat ook dat je langer dan zes maanden daar moet blijven werken. Anders kan het pretpark je bonus terugeisen.

Meest gelezen