Brugge start met tweede zondagsmarkt in Sint-Kruis

In Brugge gaat binnenkort een nieuwe openbare zondagsmarkt van start. De nieuwe markt aan de Boogschutterslaan in Sint-Kruis zal deels overdekt zijn.

De nieuwe zondagmarkt aan de Boogschutterslaan komt er als extra, naast de bestaande zondagmarkt op de Veemarkt in Sint-Michiels. Die blijft zeker nog tot eind dit jaar in haar huidige vorm bestaan. Volgens schepen Pablo Annys is daar zeker ruimte voor: "We merken hier in Brugge dat de markten floreren, zowel de zondagmarkt op de Veemarkt als de zaterdagmarkt en de woensdagmarkt. Dit wordt een nieuw initiatief aan de andere kant van Brugge, in Sint-Kruis. We zullen starten met acht tot tien kramen en hopen daarmee de buurt daar te versterken."

Evaluatie 

Eind dit jaar wordt de nieuwe markt geëvalueerd. Als het een succes is, en de verkeersoverlast voor de buurt is niet te groot, dan blijft ze bestaan.

Meest gelezen