Videospeler inladen...

"Fire escape room" leert u wat u moet doen in geval van brand

De "Fire escape room" is een spel waarbij mensen leren wat ze moeten doen in geval van brand. Het is een idee van vzw Oscare, een nazorg- en onderzoekscentrum voor patiënten met brandwonden en littekens. 

Zoals in een escape room is het de bedoeling zo snel mogelijk het “brandend huis” te verlaten. Veerle en Kristien testte de “Fire Escape Truck” uit, ze krijgen 10 minuten de tijd om er uit te geraken:

Videospeler inladen...

“In de realiteit heb je maar 3 minuten om je woning te verlaten bij brand”, zegt Peter Van Rossum van Oscare vzw. De organisatie geeft ook enkele tips die het makkelijker maken om te vluchten. “Het is belangrijk om voldoende rookmelders te hebben in je huis. Zo ben je sneller gealarmeerd bij brand. Blijf zo laag mogelijk bij de grond en uiteraard verwittig je ook de hulpdiensten.”

Meest gelezen