BELGA/WAEM

Nederlandse politie valt binnen bij Albanese drugsbendes: 15 verdachten opgepakt, waaronder 3 Belgen

De Nederlandse politie heeft 15 verdachten opgepakt bij een grote actie tegen drie Albanese drugsbendes. Het gerecht viel binnen in een twintigtal huizen, waar in totaal 7.500 cannabisplanten gevonden werden. Er was ook een huiszoeking in een bedrijf dat verdacht wordt geholpen te hebben bij de kweek van de plantages. Daarbij werden vier werknemers opgepakt, drie van hen wonen in België.

Het gerecht hield vanmorgen een twintigtal huiszoekingen in het kader van een onderzoek naar hennepteelt, voornamelijk in de Nederlandse provincie Limburg. En wat de politie daar aantrof liet weinig aan de verbeelding over: 7.500 cannabisplanten en een vuurwapen. In totaal werden vijftien mensen opgepakt.

Vier onder hen zijn werknemers bij een bedrijf uit het Nederlandse Geleen. Het gaat om een 34-jarige Albanees, twee mannen van 40 van Marokkaanse afkomst uit België en ook een 36-jarige vrouw uit ons land. Het bedrijf, dat zich voornamelijk richt op voertuigenhandel, faciliteerde tientallen Albanese criminelen. Zo werden de huur en energiekosten van negentig verschillende panden door dit bedrijf betaald. Het bedrijf heeft ook vestigingen in België en Duitsland.

De vier worden niet enkel verdacht van drugsfeiten, maar ook van onder andere witwassen en het gebruiken van valse identiteitsbewijzen. Uit het onderzoek blijkt volgens de politie dat vooral mensen van Albanese afkomst bij deze grootschalige hennepteelt betrokken zijn. 

Meest gelezen