Videospeler inladen...

Louise Carton na getuigenis over eetstoornis: "De vele reacties zijn een teken dat dit onderwerp aandacht verdient"

De respons op de getuigenis van Louise Carton over haar eetstoornis was zo overweldigend dat ze daarin een teken ziet dat het onderwerp de nodige aandacht verdient. Dat zegt de atlete in "De afspraak". "De boodschap is bij de meeste mensen duidelijk aangekomen."

Afgelopen weekend heeft Louise Carton in een blogpost openhartig over haar eetstoornis verteld. Die hield haar tot enkele maanden geleden helemaal in de greep en had haar mentaal en fysiek tot op de rand van de afgrond gebracht. 

Die getuigenis bracht een stroom aan reacties op gang, meer dan ze zelf had verwacht. "Het kwam een beetje onverwacht", zegt de atlete vanavond in "De afspraak" op Canvas. "Ik heb lang getwijfeld of ik mijn verhaal wel op die manier wou delen want het is erg persoonlijk."

"Ik heb veel tijd nodig gehad om andere mensen in vertrouwen te nemen, laat staan dat ik het met de hele wereld zou delen. Voor mij is het niet zo belangrijk dat het mijn verhaal is, maar wel dat het onderwerp bespreekbaar wordt. De boodschap is bij de meeste mensen duidelijk aangekomen."

"Ik heb reacties gekregen van atleten, niet-atleten, maar ook van ouders. Ze zeggen me dat mijn verhaal herkenbaar is. Ik krijg veel bedankingen omdat mensen zich begrepen voelen. Ze zeggen me dat ze met hetzelfde worstelen, maar dat ze het niet onder woorden kunnen brengen. Voor mij is het een teken dat dit onderwerp de nodige aandacht verdient."

"Vandaag ben ik veel gelukkiger dan een half jaar geleden. Ik ga mijn stinkende best doen om hier uit te geraken, op een gezonde manier. Ik ben omringd door ontzettend veel mensen die mij steunen en die in mij geloven. Ik geloof dat het kan, maar ik weet dat ik veel dingen op een andere manier moet aanpakken."

Bekijk hieronder het volledige gesprek met Louise Carton in "De afspraak":

Videospeler inladen...

Meest gelezen