2019 Getty Images

Heeft Madonna haar "mindere, schandalig slechte dag" op het Songfestival rechtgezet?

Popzangeres Madonna (60) heeft op haar YouTube-kanaal haar optreden op het Songfestival van afgelopen zaterdag gezet. Maar wie goed luistert, hoort toch enig verschil. Heeft de Queen of Pop aan de knoppen gedraaid en haar felbekritiseerde optreden laten "autotunen" (de stem of zangpartij corrigeren, red.)?

Er werd reikhalzend naar uitgekeken: Madonna's optreden tijdens de televoting op het Songfestival in Tel Aviv, Israël. Maar best ook met een bang hartje, want Madonna's livereputatie is niet ijzersterk. Twitter ontplofte dan ook toen ze haar hit van 30 jaar geleden bracht, "Like a prayer". Sommigen waren in een nostalgische bui én in de wolken, anderen ergerden zich steendood omdat het niet loepzuiver leek. 

Dit gaan we nooit meer vergeten

Peter Van de Veire over Madonna

"Het was vanalles. Dit gaan we nooit meer vergeten", omschreef Peter Van de Veire het vrij diplomatisch toen hij commentaar gaf op zender Eén. Zijn Nederlandse collega was net iéts scherper. "Nou, je moet niet liegen. Dit was wanstaltig slecht. Iedereen heeft eens een mindere dag. Maar als je 1 miljoen euro krijgt... en je laat dit zien, want de laatste nummers waren playback. Dan ben je het niet waard om op zo'n podium te staan. Dit was echt schandalig. " 

Luister hier naar de commentaren en een deel van het optreden in onderstaande video:

Videospeler inladen...

Madonna zette een dag later zelf haar optreden online, op YouTube. Een lichtjes anders klinkende versie: 

Meest gelezen