Videospeler inladen...

Filmpje van politiegeweld circuleert op sociale media, Brusselse inspecteur op non-actief gezet 

Op sociale media is een video opgedoken van politiegeweld in de Brusselse gemeente Molenbeek. Een inspecteur van de politiezone Brussel-West schopt een gearresteerde twee keer op het hoofd. 

De feiten spelen zich af in de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek. Een man wordt er door een politieagent in bedwang gehouden op de grond. Een tweede inspecteur stapt uit een politievoertuig en schopt de gearresteerde twee keer op het hoofd. Daarna geeft hij hem ook nog een vuistslag.

De inspecteur is op non-actief gezet en riskeert vervolging voor opzettelijke slagen en verwondingen

Caroline Vervaet, politiezone Brussel-West

De politiezone Brussel-West heeft die inspecteur op non-actief gezet en is met een onderzoek gestart. "Onze politiezone tolereert dit gedrag absoluut niet", zegt Caroline Vervaet de politiezone Brussel-West. "De politie-inspecteur werd onmiddellijk op non-actief gezet en er is een onderzoek gestart. De man riskeert ook vervolgd te worden voor het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen."

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen