Op welke kandidaten kunt u stemmen? Bekijk hier alle kieslijsten

Weet u al voor welke partij u gaat stemmen, maar nog niet voor welke kandidaat? Of wilt u nagaan wie op een kieslijst staat? Bekijk hier op welke kandidaten u zondag kan stemmen. Om te zoeken naar uw gemeente of kieskring gebruikt u de knop "zoek een uitslag". Hoe u de applicatie precies gebruikt, staat onderaan uitgelegd in 3 stappen.

Stap 1: zoek uw gemeente of kieskring in de zoekbalk

Stap 2: kies voor welke verkiezingen u de kandidaten wil bekijken

Zondag stemt u voor het Vlaams, (het Brussels), het federaal en het Europees Parlement. Op elk niveau kan u stemmen voor andere kandidaten. Opgelet: als u later de kandidaten voor een ander niveau wil bekijken, moet u opnieuw via de zoekbalk gaan.  

Stap 3: selecteer van welke partij u de kandidaten wil zien

U kan er ook voor kiezen om de lijsttrekkers (de eerste kandidaat) van de verschillende partijen te bekijken. Kies daarvoor "Lijsttrekkers". U kan ook alle kandidaten van de verschillende partijen bekijken. Klik daarvoor op "Alle". 

Op de website van de overheidsdienst Binnenlandse Zaken kan u ook al bekijken hoe uw kiesbrief er in uw stemhokje exact zal uitzien. Voor wie elektronisch stemt, legt politiek journalist Bart Verhulst hier stap voor stap uit hoe dat gaat. 

Meest gelezen