Op welke kandidaten kunt u stemmen? Bekijk hier alle kieslijsten

Weet u al voor welke partij u gaat stemmen, maar nog niet voor welke kandidaat? Of wilt u nagaan wie op een kieslijst staat? Bekijk hier op welke kandidaten u zondag kan stemmen. Om te zoeken naar uw gemeente of kieskring gebruikt u de knop "zoek een uitslag". Hoe u de applicatie precies gebruikt, staat onderaan uitgelegd in 3 stappen.

Stap 1: zoek uw gemeente of kieskring in de zoekbalk

Stap 2: kies voor welke verkiezingen u de kandidaten wil bekijken

Zondag stemt u voor het Vlaams, (het Brussels), het federaal en het Europees Parlement. Op elk niveau kan u stemmen voor andere kandidaten. Opgelet: als u later de kandidaten voor een ander niveau wil bekijken, moet u opnieuw via de zoekbalk gaan.  

Stap 3: selecteer van welke partij u de kandidaten wil zien

U kan er ook voor kiezen om de lijsttrekkers (de eerste kandidaat) van de verschillende partijen te bekijken. Kies daarvoor "Lijsttrekkers". U kan ook alle kandidaten van de verschillende partijen bekijken. Klik daarvoor op "Alle". 

Op de website van de overheidsdienst Binnenlandse Zaken kan u ook al bekijken hoe uw kiesbrief er in uw stemhokje exact zal uitzien. Voor wie elektronisch stemt, legt politiek journalist Bart Verhulst hier stap voor stap uit hoe dat gaat.