AFP or licensors

Schutter die moskeeën aanviel in Nieuw-Zeeland wordt aangeklaagd wegens terrorisme

De Australische man die op 15 maart in het Nieuw-Zeelandse Christchurch twee moskeeën aanviel, en daarbij 51 mensen doodde, wordt nu aangeklaagd wegens terrorisme. Hij riskeert een levenslange gevangenisstraf.

De 28-jarige Brenton Tarrant viel op 15 maart twee moskeeën in Christchurch binnen en schoot er in het rond. Bij die aanvallen kwamen alles samen 51 mensen om het leven. Eerder deze maand overleed nog een Turkse man in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Tarrant was begin april aangeklaagd voor 50-voudige moord en 40-voudige poging tot moord, maar nu komt daar dus ook de beschuldiging van terrorisme bij. De man riskeert nu de maximumstraf in Nieuw-Zeeland, levenslange opsluiting.

Meest gelezen