Te koop: stationsgebouw Zichem

Het stationsgebouw van Zichem bij Scherpenheuvel-Zichem staat te koop voor 225.000 euro. Een treinhalte voor je deur krijg je er gratis bij.

De NMBS verkoopt het station van Zichem dat dateert van 1864. Het gebouw heeft een totale grondoppervlakte van 3a23ca waarvan de bewoonbare oppervlakte 495 m² is. Voor 225.000 euro krijg je drie slaapkamers.

Al lang leeg 

Het zoekertje staat sinds een aantal dagen op de immo-site van immoweb. Burgemeester Manu Claes van Scherpenheuvel-Zichem is niet verwonderd dat het station verkocht wordt: "Het verwondert me niet omdat het station van Zichem toch al een hele tijd leeg staat. Een aantal jaren terug stond het ook al eventjes te koop maar toen heeft de stad beslist om daar niet op in te gaan omdat we op dat moment ook niet meteen een bestemming hadden voor dat historische gebouw."

Je moet wel tegen het lawaai van voorbij razende treinen kunnen. Maar aan de andere kant is het ook wel handig want de trein stopt altijd voor je deur.

Meest gelezen