Coördinator Lieselotte Vaneeckhaute

VUB-KultuurKaffee gaat verder onder nieuwe naam "Pilar"

De Vrije Universiteit Brussel maakt de nieuwe naam en werking van het legendarische KultuurKaffee bekend. Het KultuurKaffee wordt verder gezet onder de naam "Pilar". Pilar verwijst naar een open, artistiek laboratorium voor jongeren waar kunst en wetenschap hand in hand gaan. De naam verwijst ook naar de architectuur van het gebouw.

Sinds de opening in 1981 staat KultuurKaffee gekend als de ontmoetingsplek voor vele generaties studenten. Het is ook een begrip in het Brusselse cultuurleven. In 2015 werd KultuurKaffee afgebroken en startten de bouwwerken van een nieuwe cultuurtoren. Die toren krijgt dus voortaan de naam Pilar. Coördinator Lieselotte Vaneeckhaute: "We focussen niet enkel op studenten van de VUB. We willen het verder opentrekken naar Brusselse jongeren en jongeren van ver buiten Brussel. Het is een van de hoogste gebouwen op de campus en het kijkt een beetje richting Brussel." 

Duurzaam café 

Naast een artistiek laboratorium, omvat Pilar ook de nieuwe culturele vertrekken op de campus van de VUB in Etterbeek, met een concert- en evenementenzaal, exporuimtes en een duurzame caféwerking. De officiële opening van Pilar is voorzien op 17 oktober 2019.

Meest gelezen