Anderlecht houdt wake voor 51-jarige Louise: "Het verkeer moet hier beter"

Dinsdagavond hebben buurtbewoners een wake gehouden op het Verdiplein in Anderlecht, de plaats waar op 10 mei Louise Vander Meersen werd doodgereden door een dronken bestuurder. Naast de wake willen de bewoners ook de verkeersveiligheid aankaarten.

Op vrijdag 10 mei stak de 51-jarige Louise Vander Meersen uit Anderlecht het zebrapad over op het Verdiplein. Net op dat moment werd ze aangereden door een bestelwagen. Pogingen van omstaanders en ambulanciers om haar te reanimeren waren tevergeefs. De vrouw stierf ter plekke. 

De druppel 

"Ik woon hier nu anderhalf jaar en ik erger mij aan de snelheid die sommige bestuurders halen wanneer ze hier de rotonde oprijden. Het ongeval met Louise was voor mij de druppel. Vandaar dat we nu de wake houden met de buurtbewoners", vertelt buurtbewoner Bert Gyssels. Het is ook een manier om de verkeersveiligheid in Anderlecht en buurtgemeenten aan te kaarten: "Er kunnen zeker een paar maatregelen genomen worden om de snelheid hier te verlagen. Denk aan verlichting en snelheidsdrempels. Ik hoop dat dit vreselijk ongeval eindelijk iets in gang gaat zetten", vult Bert aan. 

Een ruime maand geleden vond in Koekelberg nog een wake plaats voor een voetganger die begin april overleed door een wagen die over het fietspad voorbijstak.

Meest gelezen