Argenta stelt bankautomaten aan Nederlandse grens buiten dienst wegens plofkraken

De bank Argenta stelt een aantal bankautomaten in de buurt van de grens met Nederland buiten dienst als voorzorgsmaatregel tegen plofkraken. Dat bevestigt woordvoerster Christine Vermylen. Hoelang de maatregel van kracht blijft, is niet duidelijk. Klanten zullen "omstandig geïnformeerd" worden, meldt de bank.

Klanten van de bank Argenta die in de buurt van de Nederlandse grens wonen, kunnen niet langer geld afhalen bij hun bankkantoor. Argenta sluit enkele tientallen bankautomaten als voorzorgsmaatregel tegen plofkraken. De bank werd dit jaar al vier keer getroffen door een plofkraak, vorige week nog in het kantoor in Gruitrode (Oudsbergen).

"Het is een tijdelijke maatregel" benadrukt woordvoerster Christine Vermylen. "We willen vermijden dat er naast alle materiële schade ook slachtoffers zouden vallen bij een nieuwe plofkraak. Daarmee willen we absoluut niet geconfronteerd worden."

Eerder beslisten de vier grootbanken - BNP Paribas Fortis, KBC, ING en Belfius - en bpost bank al om de lokettenzalen waar de geldautomaten zich bevinden, 's nachts vanaf 23 uur af te sluiten.  Bankenfederatie Febelfin benadrukt dat ze de situatie op de voet volgen.

Meest gelezen