Videospeler inladen...

Brussels parket opent onderzoek naar agent die arrestant schopt, agent opgepakt en verhoord

Het Brusselse parket heeft een vooronderzoek geopend naar de politie-inspecteur die gewelddadig optrad tijdens een interventie in Molenbeek. Aanleiding daarvoor is een filmpje op sociale media waarop te zien is hoe de inspecteur een verdachte tegen het hoofd trapt. De verdachte ligt op de grond en wordt geboeid door een andere agent. De politieagent is intussen opgepakt en verhoord. 

Op de beelden die dinsdag verspreid werden, is te zien hoe een eerste agent een man overmeesterd heeft en op de grond geduwd heeft in Sint-Jans-Molenbeek. Een inspecteur die uit de politiewagen stapt, trapt de overmeesterde man tweemaal tegen het hoofd. Daarna dient hij ook nog twee vuistslagen toe op het hoofd. De agent werd door de politiezone op non-actief gezet. 

De politieman en het slachtoffer zullen verhoord worden om te weten wat er precies gebeurd is

Willemien Baert, parket Brussel

Het Brusselse parket tilt zwaar aan de feiten en op basis van de beelden heeft het parket een vooronderzoek geopend naar de agent. "Er zijn een aantal onderzoeksdaden bevolen, onder meer het verhoor van de politieman en het slachtoffer", zegt Willemien Baert van het Brusselse parket. "Op basis van de resultaten van die onderzoeksdaden zullen we beslissen welke richting we met dit onderzoek uitgaan. Voorlopig hebben we nog geen weet van een klacht van het slachtoffer."

Lees verder onder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

De agent werd intussen opgepakt en verhoord. Hij zal morgenvroeg ter beschikking gesteld worden van de procureur en kan dan mogelijk voor de onderzoeksrechter moeten verschijnen. Het slachtoffer, dat werd opgepakt omdat de politieagenten dachten dat hij betrokken was bij een diefstal, had uiteindelijk niets met de diefstal te maken.

Meest gelezen