Videospeler inladen...

100-tal bestuurders beboet voor filmen of foto's nemen van ongeval op E40

Op de E40 van Gent naar Brussel heeft de politie vanmorgen een 100-tal bestuurders beboet omdat ze achter het stuur foto's of filmpjes hebben gemaakt van een ongeval in Wetteren. Dat bevestigt de federale wegpolitie. Ze krijgen een boete van 116 euro. De snelweg was de hele ochtend versperd, maar is intussen volledig vrijgemaakt.

Het was even voor 8 uur dat de vrachtwagen met daarop een hoogtewerker kantelde op de E40 van Gent naar Brussel in Wetteren. Het gevaarte van 22 ton versperde alle rijstroken. Een spectaculair beeld, moeten verschillende bestuurders gedacht hebben. Een honderdtal wordt beboet omdat ze filmpjes en/of foto's hebben gemaakt van het ongeval.

De snelweg is intussen vrijgemaakt. Alles samen is de E40 bijna 5 uur versperd geweest. Het verkeer in de regio zat daardoor muurvast. Het verkeer werd in Merelbeke tegenhouden, maar is nu weer op gang gekomen. "Er staan nog wat files, maar die zullen vrij snel oplossen", zegt VRT-verkeersexpert Hajo Beeckman. "De lokale omleiding via de N9 is een ander verhaal. Daar kan het nog even duren voor alle problemen opgelost zijn."

M. Galle

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen