Videospeler inladen...

Een overvolle rode loper en kans op een Gouden Palm: première van de nieuwe Tarantino-film in Cannes

Ondanks het sombere weer is het een hoogdag op de Croisette met de première van de nieuwste film van Quentin Tarantino. "Once upon a time in Hollywood" is een van de hoogtepunten van de 72e editie van het Filmfestival. Daar heeft de indrukwekkende cast uiteraard veel mee te maken. Een uiteenzetting over het paradepaardje van Cannes. 

Het rood van de rode loper was gisterenavond amper nog te zien: een massa fotografen drumde om een glimp op te vangen van de aanwezige sterren. Dat waren niet de minsten: regisseur Quentin Tarantino verscheen samen met acteurs Brad Pitt, Leonardo di Caprio en Margot Robbie. De première van "Once upon a time in Hollywood" gold dan ook als een van de meest glamoureuze happenings van het Filmfestival. 

Tarantino's nieuwe film werd opgenomen in de officiële competitie, en kan hem dus ook een Gouden Palm opleveren. Precies 25 jaar geleden lukte hem dat al met de misdaadfilm "Pulp Fiction". Dat jubileum maakt van zijn "acte de présence" in Cannes nog meer een spectaculaire gebeurtenis.  

Bekijk hieronder de passage van de cast op de rode loper (en lees verder onder de video):

Videospeler inladen...

Het drie uur durende "Once upon a time in Hollywood" speelt zich af in het Los Angeles van 1969. Het is in die periode dat de gruwelijke moord op actrice Sharon Tate door de Manson Family plaatsvond. Margot Robbie neemt de rol van Tate op zich, die woont in de film naast acteur Rick Dalton, gespeeld door Leonardo DiCaprio. De stuntman van Rick Dalton wordt vertolkt door klepper van formaat Brad Pitt.  

Bekijk hieronder de trailer van "Once upon a time in Hollywood" (lees verder onder de video):

Videospeler inladen...

De misdaadfilm is een liefdesverklaring aan Hollywood en de cinema van weleer. Naast een staande ovatie kreeg Tarantino's negende film positieve reacties van de internationale pers. Ook hoofdrolspeler Leonardo DiCaprio was vol lof: in een persconferentie uitte hij zijn bewondering voor de regisseur.

Bekijk hieronder de reportage uit "Het Journaal": 

Videospeler inladen...

"Once upon a time in Hollywood" speelt in onze zalen vanaf augustus 2019.

Meest gelezen