Jeugdhuis in Handzame dicht na vondst van drugs

Jeugdhuis De Meeuwe in Handzame, bij Kortemark, moet een tijdlang dicht nadat er dit weekend drugs waren gevonden. Het was al een tijdje onrustig in en rond het jeugdhuis. Buren klaagden regelmatig over geluidsoverlast en vandalisme.

In jeugdhuis De Meeuwe zijn dit weekend drugs gevonden. De politie hield al langer een extra oogje in het zeil, na klachten van buurtbewoners over lawaai en vandalisme. Toen enkele agenten dit weekend langs reden betrapten ze iemand met spacecake voor het jeugdhuis. Dat is cake waar cannabis in verwerkt is. De man had de drugs in het jeugdhuis gekocht. Er volgde meteen een huiszoeking, waarbij nog meer cannabis gevonden werd. 

Voor onbepaalde tijd dicht 

Er is nog niet beslist hoe lang De Meeuwe dicht moet. De burgemeester van Kortemark, Karolien Damman, blijft wel overtuigd van de meerwaarde van een jeugdhuis, als het goed wordt uitgebaat dan toch. "Wij sluiten zeker niet uit dat het jeugdhuis opnieuw zal opengaan, maar onder voorwaarden en dat houdt onder meer een goed gestructureerd bestuur in. We hebben in Kortemark nog twee andere jeugdhuizen en daar loopt alles wél prima, meer nog: ze leveren een belangrijke meerwaarde voor de jongeren hier."

Meest gelezen