Kraan valt op magazijn in Edegem, geen gewonden

In Edegem is er vanmorgen een kraan op een dak van een magazijn gevallen. Dat gebeurde tijdens werkzaamheden aan het dak waarbij golfplaten met asbest vervangen werden. Er vielen gelukkig geen gewonden en er is geen gevaar voor de gezondheid van de buurtbewoners.

Het ongeval gebeurde bij een loodgieter in de Drie Eikenstraat in Edegem. Daar werden golfplaten met asbest vervangen door metalen platen met zonnepanelen. Door een technisch defect viel de kraan om en belandde op het dak. De zaakvoerder Wesley Dehaes was in het gebouw, maar kwam er met de schrik vanaf. "Ik hoorde precies gerommel op zolder. Ik wist niet wat er aan de hand was, dus ben ik naar buiten gelopen om te gaan kijken. Toen zag ik dat de kraan op ons dak was terechtgekomen", aldus Dehaes.  

Geen asbest vrijgekomen

Ondertussen is de kraan verwijderd en wordt de schade opgemeten. Omdat de asbestplaten al vervangen waren, is er geen verder gevaar voor de gezondheid van de buurtbewoners. Volgens de zaakvoerder is de schade groot. "Het eerste verdiep is volledig ingezakt. Daar stond al ons sanitair en de verwarmingen. Het zal zeker een paar weken duren om alles terug in orde te krijgen", vertelt Dehaes. 

Brandweer aanwezig bij het magazijn Het dak

Meest gelezen