Archiefbeeld van de eerste huiszoekingen

Nieuwe huiszoekingen nadat grote bende autodieven opgerold werd, onder meer bij Dienst Inschrijvingen Voertuigen 

Er is een nieuwe reeks huiszoekingen uitgevoerd nadat een grote bende autodieven twee weken geleden opgerold was. Dat bevestigt het federaal parket. De politie viel onder meer binnen bij de DIV (Dienst Inschrijvingen Voertuigen) van de FOD Mobiliteit. "Het is niet de DIV in zijn geheel die geviseerd wordt maar één persoon die er werkt en mogelijk geholpen zou hebben om gestolen voertuigen wit te wassen."

De voorbije dagen zijn er zo'n 20 huiszoekingen gebeurd in nevendossiers van het grote dossier naar autozwendel. Twee weken geleden werd een grote bende autodieven opgerold, zo'n 1.200 agenten vielen tegelijk binnen bij de bende. Het was de grootste politieactie in 20 jaar tijd. 

Via online zoekertjes voor tweedehandswagens lichtte de criminele bende mensen op. Ze deden zich voor als geïnteresseerde kopers en betaalden zogezegd via de bankapplicatie. Daarna stuurden de bendeleden een betalingsbewijs door, maar dat bleek achteraf nep. In totaal maakte de bende in twee jaar tijd meer dan 620 slachtoffers en kon ze meer dan 6,5 miljoen euro buit maken. 

In het dossier - of de nevendossiers - werden al bijna 30 verdachten aangehouden, onder hen een notaris, een agent van de federale politie en twee agenten van de lokale politie van Charleroi. 

Nieuwe golf huiszoekingen

En het onderzoek deint nog uit. Deze week volgde een nieuwe golf van huiszoekingen, zo'n 20 in totaal. Daarbij werden verschillende mensen opgepakt, al zeker vier van hen werden in verdenking gesteld. Ze werden wel vrijgelaten onder voorwaarden.

Vandaag viel de politie nog binnen op twee adressen: bij de FOD Mobiliteit, de Dienst Inschrijvingen Voertuigen, en op een thuisadres vlak bij Bergen. "Het gaat om een dossier dat gelinkt is aan het grote dossier", zegt het federaal parket. "Het is niet de DIV in zijn geheel die geviseerd wordt maar één persoon die er werkt en mogelijk geholpen zou hebben om gestolen voertuigen wit te wassen."

Meest gelezen