Videospeler inladen...

Partijvoorzitter Gwendolyn Rutten tijdens slotmeeting: "Open VLD is de olie die ons land doet draaien"

Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten heeft de kiezers nog een laatste keer opgeroepen zondag voor haar partij te stemmen. "Wij zijn de olie die ons land doet draaien. Ons land heeft nood aan een partij die gewoon doet. En dat zijn wij", zei ze tijdens de slotmeeting van de campagne van de Vlaamse liberalen.

Rutten wilde haar partijgenoten een laatste keer aanvuren. Verwijzend naar de andere partijen en de in haar ogen soms negatieve commentaren zei ze: "Jullie kennen ons nog niet. Want wij zijn de beste met de wind op kop."

Volgens Rutten staat er zondag veel op het spel. "Kiezen we voor een land dat werkt? Of voor een land dat stilstaat en tijd verliest?" Het mag duidelijk zijn dat Open VLD "de olie is die ons land doet draaien", zei Rutten.

"Voor wie vooruit wil met zijn leven en met dit land, is mijn boodschap heel simpel: stem blauw", zei Rutten. "Zo eenvoudig kan het zijn."

Waarschuwing

In een kort interview in "Het Journaal" sprak Rutten de ambitie uit dat ze net als in de afgelopen legislatuur het land wil blijven besturen. 

Tegelijk waarschuwde ze voor de alternatieven van de andere partijen, ook ex-regeringspartners: "Ofwel kies je voor blokkering, voor diegenen die zich op de borst kloppen, dat ze naar het front gaan. " Een verwijzing naar de N-VA.

"Ofwel komen er elke dag wel nieuwe belastingen op ons af", een verwijzing naar Groen. "Of erger nog: een zwarte golf", besluit Rutten, verwijzend naar Vlaams Belang. 

Bekijk het verslag van de slotmeeting van Open VLD uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Bekijk hier het gesprek met Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Bekijk hier het portret van Open VLD uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen