Retna

Spaanse zonnecrème uit de rekken wegens te lage bescherming

De federale overheidsdienst Volksgezondheid haalt zonnecrème met factor 50 van het Spaanse merk ISDIN uit de rekken. Onderzoek van consumentenorganisatie Test-Aankoop wees uit dat de spray in werkelijkheid maar beschermt met factor 15. Dat meldde VTM Nieuws. Intussen werd dat nieuws bevestigd.

De producten werden meteen uit de rekken gehaald zodra het duidelijk was dat de zonnecrème niet voldoende beschermde. "Wij zijn op de hoogte gebracht van de resultaten van de analyse van Test-Aankoop", zegt Jan Eyckmans, woordvoerder van de FOD Volksgezondheid. "Onze experten hebben die bekeken en het is effectief zo dat de zonnecrème niet voldoet aan de eisen."

Onze inspecteurs zullen controleren of de zonnecrème daadwerkelijk uit de rekken wordt gehaald
Jan Eyckermans, woordvoerder FOD Volksgezondheid

De FOD Volksgezondheid heeft contact opgenomen met de producent en de klantenlijst opgevraagd. "Onze inspecteurs zullen controleren of de zonnecrème daadwerkelijk uit de rekken wordt gehaald", aldus Eyckmans. De FOD zal ook de andere lidstaten van Europese Unie ervan op de hoogte brengen dat het product van ISDIN niet voldoet aan de kwaliteitseisen.

Meest gelezen