Wereldwijd 44,2 miljoen kijkers voor laatste seizoen "Game of thrones"

Het achtste en laatste seizoen van "Game of thrones" heeft wereldwijd gemiddeld 44,2 miljoen kijkers per aflevering kunnen bekoren. Dat meldt producent HBO. Ter vergelijking: het voorlaatste seizoen lokte 10 miljoen kijkers minder. Volgens Telenet -dat in ons land de uitzendrechten heeft- bereikte het laatste seizoen in Vlaanderen twee keer zoveel kijkers als seizoen 7.

Tijdens de nacht van zondag op maandag is de allerlaatste aflevering van "Game of thrones" uitgezonden. De meeste Vlaamse kijkers bekeken de afleveringen pas op maandagavond. Toch zijn in ons land 3.500 die hard-fans wakker gebleven om het live te bekijken om 3 uur ‘s nachts. Een vijfde bekijkt de serie meteen na het opstaan om spoilers online te vermijden.

Veel fans herbekeken ook vorige seizoenen voor ze aan het laatste seizoen begonnen. Alles samen heeft Vlaanderen 8,5 miljoen uur "Game of thrones" (her)bekeken. De helft kijkt meteen in de week dat de aflevering uitkomt, maar de andere helft spaart afleveringen liever op om uitgesteld te kunnen kijken en haakt dus later in. Die bingers lijken tot net na de helft van het seizoen te wachten om dan in een versneld tempo naar de finale toe te werken. 

De gemiddelde "Game of thrones"-kijker woont alvast niet in West-Vlaanderen, daar wordt de serie het minst gevolgd. De meeste fans wonen in Niel, Hoboken en Vilvoorde. Volgens Telenet woont de grootste superfan in Tienen. Daar keek iemand alles samen 240 uur naar de fantasyreeks. Goed om de volledige serie vier keer volledig te bekijken.

Herbekijk hieronder de interviews die VRT-journalist Ward Verrijcken had met de acteurs:

Meest gelezen