233 Rita's breken wereldrecord in Ninove

In Outer bij Ninove werd het wereldrecord "Rita's verzamelen"met succes verbroken. Er kwamen maar liefst 233 Rita's op de dag van de Heilige Rita langs in de kerk daar. 

Er werd geschiedenis geschreven in de kerk van Outer bij Ninove. Op de dag van Heilige Rita, de heilige van de hopeloze gevallen, wou pastoor Alexander heel wat Rita's verzamelen. Vorig jaar probeerde hij het, maar toen kwamen er maar 69 Rita's op bezoek. Dit jaar probeerde hij het opnieuw, en met succes: "Er kwamen zo veel mensen op af, dat de gerechtsdeurwaarder even niet wist hoe hij het moest aanpakken", zegt de priester.

Rita's van over heel Vlaanderen

De oproep om in de kerk te verzamelen ging viraal, er kwamen Rita's uit heel Vlaanderen naar Outer. "Ik ben Rita Van de Casteele. Ik woon in Knokke-Heist (West-Vlaanderen), en had de oproep op de radio gehoord. En zo ben ik hier terechtgekomen."

Rita Van der Ouwera komt uit Rotselaar (Vlaams-Brabant), en zij is fier op haar naam: "Ik ben genoemd naar mijn grootmoeder. Wij gingen samen naar een klein Lourdes-grotje in Betekom waar er ook een beeldje staat van de Heilige Rita. Die herinnering zal ik altijd blijven onthouden." Voor Rita Hooshkonde uit Keerbergen (Vlaams-Brabant) was de bijeenkomst een leuke activiteit die ze samen met een andere Rita wou doen: "Wij kennen elkaar van de lessen yoga, en we vonden het de moeite om langs te komen."

Voor Rita De Brouwer uit Ophasselt is de naamdag een speciale dag, want zij is dan ook jarig. "Ik ben 81 geworden, en ik ben heel blij om hier te zijn. Ik kan niet geloven dat er zo veel Rita's zijn." Zij heeft haar verjaardagsfeestje opgezegd voor het wereldrecord: "Veel mensen willen langskomen om me te feliciteren, maar ik heb gezegd: ik ben niet thuis, ik moet naar de heilige Rita!"

Priester Alexander is heel blij met de opkomst. "Ik ben blij dat de gerechtsdeurwaarder ook dit kan doen, voor hem is dit eens een positieve activiteit", besluit hij nog.

kasto80

Meest gelezen