Videospeler inladen...

Agent die arrestant schopt in Molenbeek vrijgelaten: "Mijn cliënt zegt zelf dat dit niet door de beugel kan" 

De politie-inspecteur die tijdens een interventie gewelddadig optrad tegen een overmeesterde man, wordt vrijgelaten. De beelden van de interventie werden dinsdag verspreid op sociale media. De politie-inspecteur werd daarop al op non-actief gezet. Deze ochtend werd hij verhoord door het parket, dat besloten heeft hem vrij te laten. "Hij zegt zelf dat hij het blazoen heeft besmeurd van de ganse politie", zegt Sven Mary, advocaat van de agent.

Op de beelden is te zien hoe een man overmeesterd werd door een agent in Sint-Jans-Molenbeek. Hij wordt tegen de grond gehouden en geboeid. Plots komt een andere agent uit de politiewagen gestapt. Hij loopt op de man toe en geeft hem twee trappen in het gezicht. Even later volgen nog twee vuistslagen.

De agent werd door de politiezone al op non-actief gezet. Het parket opende ook een vooronderzoek. De agent werd deze ochtend verhoord, maar het parket heeft beslist om hem vrij te laten. Hij zal zich wel binnenkort moeten verantwoorden voor de rechter.

Sven Mary, advocaat van de agent, geeft aan dat de man zelf beseft dat zijn optreden niet door de beugel kon. "Eerst en vooral denk ik dat het hier gaat om een feit waarvan hij zelf zegt dat dit niet kan. Dit is ongehoord als politieman. Hij zegt zelf dat hij het blazoen heeft besmeurd van de ganse politie. Maar ik moet er ook aan toevoegen dat er een context is, en die context zal te gepasten tijde uitgelegd worden. En het gaat ook om een volkomen geïsoleerd feit."

Wat er nu volgt voor de agent in kwestie is nog niet duidelijk. Hij werd wel al geschorst. "Dat zal zo blijven in afwachting van het verdere onderzoek", geeft Mary nog mee. In elk geval zal de agent zich binnen enkele maanden moeten verantwoorden voor de rechter.

Bekijk het verslag over de vrijlating van de agent uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen