Nieuw geval van legionella: nu al 26 patiënten in het ziekenhuis beland

Er is opnieuw een patiënt met legionella opgenomen in het ziekenhuis.  Dat meldt het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. In totaal zijn nu al 26 mensen met de legionellabacterie in het ziekenhuis beland.  

Het jongste slachtoffer is een man bij wie de eerste ziekteverschijnselen dateren van afgelopen zondag (19 mei). Hij is intussen opgenomen in het Sint-Lucas-Ziekenhuis in Gent, op de dienst Intensieve Verzorging. De man is nog niet ondervraagd kunnen worden, waardoor het nog niet duidelijk is waar hij de besmetting opgelopen kan hebben. De andere patiënten zijn waarschijnlijk besmet geraakt in de Gentse kanaalzone. 

Lange incubatietijd

Het Agentschap Zorg en Gezondheid houdt er rekening mee dat er nog patiënten volgen. "Het vervelende aan legionella is dat er een lange incubatietijd is", zegt woordvoerder Joris Moonens. "Mensen kunnen ziek worden tot 19 dagen na de besmetting. De volgende dagen kunnen er zich dus nog meer mensen met legionella melden."

Meest gelezen