Audi stopt met sportwagens TT en R8

De Duitse luxewagenbouwer Audi stopt met de productie van de sportwagenmodellen TT en R8. Audi moet besparen om geld te kunnen investeren in elektrische wagens, digitalisering en zelfrijdende voertuigen.

De sportwagenmodellen TT en R8 van de Duitse luxewagenbouwer Audi worden uitgefaseerd. Dat heeft topman Bram Schot donderdag bekendgemaakt. Audi moet besparen om tegen eind 2023 zowat 14 miljard te kunnen investeren in elektrische wagens, digitalisering en zelfrijdende voertuigen. "En om hierop te focussen moeten er ook zaken weggelaten worden. De Audi TT bijvoorbeeld, en de Audi R8", zei de topman van Audi.

"We gaan met de kam door ons portfolio", aldus Schot. Hij wil ook minder complexiteit. Zo is een derde van de motor- en transmissiecombinaties reeds geschrapt. De topman kondigde tezelfdertijd wel een nieuwe luxevariant aan van Audi's vlaggenschip A8.

Audi, een dochter van autoconcern Volkswagen, heeft de verkoop, omzet en winst vorig jaar en tijdens het eerste kwartaal van dit jaar zien dalen. 2019 moet daarom volgens Schot het jaar van herstructurering en transitie worden. Tegen 2025 wil Audi 10 hybride en 20 volledig elektrische wagens op de markt brengen.

De eerste volledig elektrische Audi, de e-tron, rolt van de band in de Audi-fabriek in Vorst.

Meest gelezen